» index
» esittely
» asukkaat


Sivujen sisältö © Kht Scarlet 2007-2015

Esittely

Kht Scarletin talli sijaitsee 1950-luvulta peräisin olevassa punaiseksi maalatussa rakennuksessa, jonka yhdestä osasta remontoitiin vuonna 2010 pieni ja viihtyisä, muttei kovin ylellinen talli. Sieltä löytyy yhdeksän normaalia karsinaa, yksi varsomiskarsina ja hoito/pesuboksi. Karsinoiden lisäksi tallissa on varuste- ja rehuhuone, jossa luonnollisesti säilytetään hevosten ruokia ja suitsia ja loimia. Hevosten harjat ja riimut roikkuvat karsinoiden ovissa naulakoista. Talliin kuuluu myös oleskeluhuone, jonne on pikkuhiljaa kerääntynyt kaikki turha tavara joka ei muuallekaan mahdu. Tallin puolella on aina melko hämärää huonosti sijoitetun ikkunan vuoksi, eikä sähkövalokaan ole toiminut aikoihin, mutta jos erityistä valaistusta tarvitaan, sekin onnistuu. Rakennus pysyy talvisin joten kuten plussan puolella ja kesällä siellä on mukavan viileää. Täällä kuvia tallista.

© Anna © Anna © Anna

Tarhoja on kaksi kappaletta. Tallista tullessa järjestyksessä ensimmäinen on tarhoista isoin. Se ei ole muodoltaan mitenkään säännöllinen ja maanpintakaan ei ole tasainen. Osa tarhasta rajoittuu kivikasaan, jonka päälle pystyy kiivetä, muu osa on matalaksi tallautunutta kasvustoa, lukuunottamatta portin ympäristössä kasvavia nokkosia. Kauempana sijaitseva tarha on pienempi ja tasapohjaisempi.

Tarhojen lähettyvissä on pieni kenttä (n. 40 m²), jossa mahtuu hyvin ratsastamaan pari ratsukkoa kerrallaan. Kenttä on pohjaltaan nurmikkoa ja sitä varjostaa toisella reunalla iso koivu ja toisella piharakennus, joten siellä pystyy mennä vaikka aurinko porottaisikin. Jos porukkaa on enemmän, siirrytään yleensä isolle kentälle (n. 140 m²). Isompi kenttä on myös nurmikkopohjainen, lukuunottamatta paria uran viereen osuvaa kiveä. Kenttien nurmipohjan vuoksi ne ovat sateella liukkaita, jolloin kenttänä voidaan käyttää pientä sora-aluetta. Säiden estäessä kenttien käytön, voidaan myös siirtyä hiekkapohjaiseen maneesiin. Maneesissa on melko matala katto eikä tilaakaan ole hurjan paljon, joten esteitä ei voi hypätä. Kentillä sen sijaan voi hyppiä niin paljon kuin sielu sietää, estekalustomme koostuu 16 valkoisesta tolpasta ja sekalaisesta määrästä puomeja, sekä muutamia erikoisesteitä löytyy.

© Anna © Anna © Anna

Scarletin nykyinen toiminta on hyvin pienimuotoista verrattuna aikaisempiin vuosiin. Entinen ratsastuskoulu on kutistunut yksityistalliksi, jonka heppakatras koostuu jo lopetetun shetlanninponikasvatuksen ja tuntiponilauman jäänteistä. Porukan jatkoksi on hankittu muutama kisaamiseen sopiva tai muuten omistajan silmää miellyttävä hevonen. Suurin osa hevosista sopii myös tuntikäyttöön, joten satunnainen tuntien järjestäminen on edelleen mahdollista. Enimmäkseen hevoset ovat kuitenkin omistajan yksityiskäytössä, osalla kisataan ja osa on vain puskaratsuina. Kesäisin omistajaan iskee yleensä kova innostus järjestää jotain, jonka seurauksena saattaa pystyyn nousta vaikka leiri tai kisat. Varsoja talliin syntyy enää hyvin harvoin, mutta orimme ovat tarjolla jalostukseen.

Kaikille hevosille olisi tarkoitus tehdä omat, hevosen käyttötarkoitukseen sopivat suitset ja riimu, sekä tarvittavat apuohjat, korvahuput ynnä muut. Lisäksi hevosilla on omat harjat, mutta riimunarut, suojat ja suurinosa loimista on yhteisiä, vaikka esimerkiksi loimista yleensä jokaiselle hepalle vakiintuu omansa. Varusteista löytyy kuvia täältä.