» index
» esittely
» asukkaat


Sivujen sisältö © Kht Scarlet 2007-2015

Fn Haartätäkki SCAR

Nimi Haartätäkki SCAR Syntynyt 16.5.2002, FIN
Kutsumanimi Täkki Omistaja Anna, Kht Scarlet
Rotu suomenhevonen Kasvattaja Anna, Kht Scarlet
Sukupuoli ori Tekijä Anna
Väri ja merkit voikko, herasilmät Rekisterinumero SKPR-21
Säkäkorkeus 158 cm Koulutustaso ko heA, re 90 cm

© Anna © Anna © Anna
Lisää kuvia.

Täkki on tallin oma kasvatti jo toisessa polvessa. Se on perinyt liikkeensä ja näyttävyytensä emältään, muttei ole ihan yhtä helposti käsiteltävissä. Täkki antaa kyllä tarhasta kiinni, jos se kokee hyötyvänsä siitä jotenkin. Kaikkein helpoin on houkutella se portille vaikka leipäpalan tai porkkanan kanssa ja napata se samalla, kun se keskittyy ruokailemaan. Hoitotoimenpiteet sujuvat helpoiten, kun ori on tiukasti kiinni. Täkki ei ole erityisen kärsivällinen, eikä jaksa seisoskella pitkään turhanpäiten puunattavana. Se turhautuu nopeasti ja alkaa pian kuopimaan maata tai liikkumaan levottomasti. Mitä nopeammin se on harjattu ja varustettu, sen parempi.

Täkki on alkuun raskas ratsastaa, mutta kunnon lämmittelyn jälkeen alkaa liikkua itsekin eteen päin. Täkillä on mukava, matkaavoittava askel. Pienempiä ratsuja ratsastaneella voi tosin olla alkuun hiukan totuteltavaa pitkiin harppauksiin. Jos ratsastajan keskittyminen herpaantuu, ei Täkkikään koe tarpeelliseksi jatkaa töitä. Aktiivisella ratsastamisella Täkin mielenkiinto pysyy suoritettavassa tehtävässä. Täkki innostuu esteiden ja puomien ylittämisestä yleensä turhankin paljon ja homma menee helposti sähläämiseksi ja oikea ponnistuspaikka on useinkin hukassa. Kentällä muiden ratsukoiden kannattaa pitää Täkkiin hyvä turvaväli, Täkki on tarkka rajoistaan ja laittaa silmille hyppijät ruotuun. Maastossa mukavan vireä, mutta joskus vauhtia ollessa enemmänkin meinaa unohtua ratsastajan kuuntelu.

Sukutaulu

isä AP Akrobaatti ii KA Aaturin Kultahippu
ie Pukkilaukan Kapinahenki
emä Tuliterä SCAR ei Sulevi
ee Hymnin Pipsa

Jälkeläiset

Sukupuoli Nimi Syntynyt Emä
tamma Rajaportin Paronitar 2007 Haamuvaaran Lentosuukko
tamma Hopun-Hytke CREO 2007 Kiusallinen Vihjaus
tamma Morning Dew 2006 emä
ruuna Reiskaxiuimi 2006 emä
tamma Tammivaaran Vainoharha 2005 SSR Vapauden Tuuli

Kilpailut

PVM Kutsu Paikka Luokka Sijoitus
21.1. kutsu url orit hylätty
10.2. kutsu url kangasorit 3/9, irtoSERT, JS
20.2. kutsu url orit 2/7, irtoSERT, JS
25.3. kutsu url kangasorit hylätty
16.4. kutsu url kangasorit 4/9, KUMA, JS
26.5. kutsu Jokimaa (irl) 50-60 cm 7/19
26.5. kutsu Jokimaa (irl) 60-70 cm 9/17
26.5. kutsu Jokimaa (irl) 70-80 cm 2/13
26.5. kutsu Jokimaa (irl) helppo B 10/14
26.5. kutsu Jokimaa (irl) näyttelyt 5/19, KUMA, JS
29.6. kutsu url kangasorit 2/6, irtoSERT, JS
1.8. kutsu url orit 6/10, KUMA, JS

Arvonimet: 6xJS, 3xKUMA, 3xirtoSERT, 2xLKV2, 1xLKV3, 1xLKV4, 1xLKV5

Arvostelut

Rotuleima ok, sukupuolileima hyvä. Pään muoto hieman liian pyöreä, ja poski voisi olla hieman pienempi. Profiili voisi olla suorenpi. Suu hyvä ja suora. Silmä hyvän kokoinen ja hyvän muotoinen. Herasilmä on onnistunut. Sieraimet hyvän kokoiset ja oikean muotoiset. Sieraimet oikeilla paikoillaan. Välikappale aavistuksen leveähkö, mutta hevonen on suora. Korvat isohkot päähän verrattuna. Harja hyvä ja tuuhea. Kaula voisi olla hieman pidempi.
Kouluarvosana: 8, Hinta-arvio: 15-20€
- Tilde

Rotuleima on kohtalainen, en olisi heti hevosta katsoessa sitä hevoseksi laittanut, mieleeni tuli ennemmin jokin poni. Sukuleima on vastoin todella hyvä, hevosella ei juurikaan tammamaisia piirteitä ole. Rakenne on ponimaisen pyöreä, ja kaula makuuni liian lyhyt. Pään ja kaulan liittymäkohta on selkeä, mutta hevosmaisesti se voisi olla vielä selkeämpi. Päässä ei ole juurikaan muotoja. Korvat ovat huomiotaherättävän massiiviset, mutta hyvissä kohtaa. Suu on hyvän kokoinen ja oikeassa kohtaa, eikä näytä avonaiselta. Silmät ja sieraimet hyvän muotoiset. Sieraimet ovat makuuni liian edessä ja vaikuttavat toiselta puoleta hieman irtonaiselta ylhäältä (ilmeisesti liimattu?) Harja on ihanan tuuhea, ja huolellisesti tehdyn näköinen. Tummennokset ovat manio yksityiskohta hevosessa, ja ne ovat taidokkaasti tehdyt. Hevonen on erittäin siististi tehdyn näköinen.
Kouluarvosana: 8+, Hinta-arvio: 15 - 18€
- Myster, Aryana

Rotuleima ok, harvinainen väri suokeille, muttei kuitenkaan virhe. Sukupuolileima välttävä, koska luulen jatkuvasti tammaksi. Suoruudesta plussaa. Pään muoto sivulta katsottuna hieman outo. Kaulan pituus ja paksuus hyvä. Punertavat kohdat sopivat hevoselle hyvin. Korvat suurehkot. Harja sopivan värinen, paksu ja sopivan mittainen. Posken muoto välttävä. Silmät ok, sieraimet samaten.
Kouluarvosana: 8-, Hinta-arvio: 15-20€
- Lila

Hieno väri, hyvä sukupuoli- ja rotuleima. Suuren puoleiset korvat.
- Alisa (näyttelyt)

Rakenne sekä väritys hyvin toteutettu. Korvissa on jos jonkin verran kokoa. Selkeä ori.
- Alisa (näyttelyt)

Miellyttävällä tavalla erilainen hevonen, jolla on perusasiat hyvällä mallilla.
- Kurai (näyttelyt)

Mukavaa asiaankuuluvaa jyhkeyttä, mutta jäin vähän kaipaamaan ryhdikkyyttä ja päänmuotoja. Korvat ovat huomiota herättävän kokoiset. Todella siististi tehty hevonen, jonka väritys on suomenhevoselle vähän erikoisempi. Hurjan luonteikkaan näköinen.
- Kurai (näyttelyt)