» index
» esittely
» asukkaat


Sivujen sisältö © Kht Scarlet 2007-2015

Cadwalader

Nimi Cadwalader Syntynyt 30.5.2000, DEN
Kutsumanimi Skidi Omistaja Anna, Kht Scarlet
Rotu welsh b Kasvattaja keksitty
Sukupuoli ori Tekijä Anna
Väri ja merkit ruunikko, läsi Rekisterinumero -
Säkäkorkeus 131 cm Koulutustaso ko heA, re 80 cm

© Anna © Anna © Anna
Lisää kuvia.

Skidi tuli Scarletiin kesällä 2011. Orilla oli tarkotus kiertää kokeilumielessä muutamat kisat ja sen jälkeen keskittyä kasvattamaan jälkeläislistaa. Kilpailuosuus jätettiin kuitenkin suosiolla välistä, sillä muutenkin hiukan hankalasti käsiteltävissä oleva poni stressasi matkustelua ja kilpailupaikkoja niissä määrin, että todettiin kaikkien kannalta parempana pitää se kotona. Skidi on luonteeltaan herkkä ja reagoi muutoksiin ja stressaaviin tilanteisiin kiukuttelemalla.

Skidiä antaa lähinnä vain muutaman ihmisen käsitellä itseään. Tuttujen kanssa Skidin parhaat puoletkin pääsevät näkyville, vaikka niidenkin eteen on tehtävä töitä. Yksinkertaisimmatkin hoitotoimenpiteet on suositeltavaa tehdä niin, että Skidi on molemmilta puolilta kiinni käytävällä, karsinastaan se on hyvin tarkka eikä miellään päästä sinne yhtään ketään. Varusteiden laitto sujuu kyllä, kunhan jaksaa olla kärsivällinen ja muistuttaa ponille, ettei kaikenlainen käytös ole ok. Kun sen kanssa noudattaa samaa linjaa kokoajan eikä suostu antamaan periksi, Skidi yleensä nöyrtyy hiukan ja sen käsittely on aavistuksen helpompaa. Kun Skidin kunnioituksen on ansainnut, sen kanssa työskentely voi olla jopa melkein miellyttävää. Skidi ei anna mitään ilmaiseksi, joten onnistunut suoritus sen kanssa on iso palkinto.

Sukutaulu

isä isä ii ii
ie ie
emä emä ei ei
ee ee

Jälkeläiset

Sukupuoli Nimi Syntynyt Emä
ori Sportlight Spartan 2005 MaryWell
ruuna D.A Vile Executioner 2006 C.R Catch me If You Can
tamma VKN Misty Morning 2007 EG Fine Lady
tamma Valentine 2007 Belladonna

Kilpailut

PVM Kutsu Paikka Luokka Sijoitus
17.11. kutsu url orit 1/5, LKV1, BIS1, JS, MVA-sert
18.11. kutsu url welsh-ponit 3/4, KUMA, JS
16.6. kutsu url orit 2/5, LKV2, irtoSERT, JS
29.10. kutsu url orit 4/7, KUMA, JS

Arvonimet: 4xJS, 2xKUMA, 1xMVA-sert, 1xirtoSERT, 1xBIS1, 1xLKV1, 1xLKV2

Arvostelut

Skidi kuuluu ehdottomasti hienoimpiin näkemiini huopaheppoihin. Sukupuolileima on hyvä ja rotuleimakin ihan ok. Omaan silmään ei näytä oikein ponimaiselta, mutta menee kyllä ponistakin. Pää on hyvän muotoinen, joskin turpa on aika pitkän näköinen. Kaula on kiva, vaikka ei kamalasti alspäin levenekään. Suu ponilla on erittäin hyvä. Korvat hyvät ja sopivilla kohdilla, lisäksi todella terhakan näköiset. Silmät ja sieraimet ovat hyvät ja sopivilla kohdilla. Harja on nätin näköinen. Pystyharja ei ole kamalan rodunomainen, mutta ihan kivan näköinen noinkin. Yleisesti erittäin upea heppa, jolla väritys osunut nappiin. Lisäksi huolella tehdyn näköinen.
Arvosana 9
- Kat

Huoliteltu yleisvaikutelma ja hieno väritys, hyvin kevytrakenteinen.
- Ellen (näyttelyt)

Ihastuttava poniherra! Rotuleima on kaulan puolesta loistava, pää voisi olla hieman lyhyempi ja suuremmat sieraimet korostaisivat rotuleimaa. Silmistä loistaa vekkulimainen paiste, josta ei voi erehtyä sukupuolesta.
- Kura (näyttelyt)

Persoonallinen ja herrasmainen hevonen. Rodulle ominaisia piirteitä olisin toivonut lisää ja vähän ryhdikkyyttä ylöspäin.
- Kura (näyttelyt)