» index
» esittely
» asukkaat


Sivujen sisältö © Kht Scarlet 2007-2015

Kep Mva Fn Nuwwarrah ox

Nimi Nuwwarrah ox Syntynyt 24.05.2001, FIN
Kutsumanimi Randa Omistaja Anna, Kht Scarlet
Rotu arabialainen täysiverinen Kasvattaja keksitty
Sukupuoli tamma Tekijä Anna
Väri ja merkit kärpäskimo Rekisterinumero SKPR-20
Säkäkorkeus 145 cm Koulutustaso ko vaA, re 100 cm

© Anna © Anna © Anna
Lisää kuvia.

Randa on melko haastava ratsastaa. Se on reipas eikä kestä yhtään suusta repimistä. Ratsastajan virheisiin tamma reagoi joko pukittamalla tai kiihdyttämällä vauhtia. Jos ratsastaja nykäisee äkillisesti ohjista, Randa nykäisee takaisin ja joko alkaa pukittelemaan tai lähtee nelistämään. Parhaimmillaan, eli silloinkun ratsastaja ei roiku suussa tai istu kyydissä kuin perunasäkki, Randan askelet ovat kevyitä ja ratsastajalle miellyttäviä. Mutta kun ratsastaja ei hallitse hommaansa, se kulkee pää ylhäällä jalat maata pitkin laahaten tai vaihtoehtoisesti hypähdellen ja selässä ollessa tämä ei ole kovin mukavan tuntuista. Ja Randan päätä ei tosiaankaan vedetä ohjilla ryntäisiin, vaan ohjia lyhennetään sitä mukaa kun Randa itse hakeutuu parempaan muotoon. Muuten ei tule mistään mitään, kun ratsu vain tappelee kuolainta vastaan. Esteitä Randa rakastaa, mutta on todella tarkka millainen tyyppi selässä istuu. Jos ratsastaja kerrankin tömähtää epämukavasti Randan selkään esteeltä laskeutuessa, ei tamma varmana hyppää saman tyypin kanssa uudestaan, ainakaan suostuttelemattta.

Maastossa Randa toimii parhaiten johtavana hevosena. Kävellessä se pysyy kyllä hyvin vaikka viimeisenäkin, mutta kun nostetaan ravi tai laukka, se ei kestä muita hevosia edellään vaan lähtee aina muiden ohi. Jos sen edessä ei ole muita, se pysyy käsissä ongelmitta, mutta heti kun joku menee sen ohi, Randan kilpailuvietti herää ja se lähtee. Rinnakkain mennessä Randa saattaa pysyä rauhallisena, mutta vähän reippaampana päivänä ei mitään toivoa pidellä. Randa rakastaa kovaa vauhtia yli kaiken, ja kun se kerran lähtee, se pysähtyy vasta kun on aivan pakko. Randa on todella kiva kaveri kun hypätään maastoesteitä, todella rohkea eikä epäröi hurjemmillakaan esteillä.

Sukutaulu

isä Abdul-Wadud ox ii Waliy al Din ox
ie Umaymah ox
emä Nuwayrah ox ei Al Tufail ox
ee Rahaf Nusaybah ox

Jälkeläiset

Sukupuoli Nimi Syntynyt Isä
ori Mekhedjah SCAR ox 2008 Khuzaimah Sa'adah ox
tamma On Wings of Glory SCAR 2003 Dance-Dance-Dance

Kilpailut

PVM Kutsu Paikka Luokka Sijoitus
8.10. kutsu Kht Windna 30-50 cm 0/0
8.10. kutsu Kht Windna 80-90 cm 0/0
2.11. kutsu url kangashevostammat 2/9, irtoSERT, JS
11.7. kutsu url täysiveriset tammat 1/9, MVA-sert, JS
1.8. kutsu url tammat 2/10, irtoSERT, JS
18.8. kutsu url hevostammat 4/8, KUMA, JS
1.9. kutsu url tammat 2/9, irtoSERT, JS
26.9. kutsu url kangastammat 1/9, MVA-sert, JS

Arvonimet: 6xJS, 1xKUMA, 3xirtoSERT, 2xMVA-sert, 3xLKV2, 2xLKV1, 2xBIS1

Arvostelut

Kaunis hevonen. Rotuleima on hyvä. Sukupuolileimakin on ihan hyvä, Randa näyttää myös orilta. Silmät, korvat ja sieraimet ovat juuri oikeilla kohdilla. Otsa on nätin mallinen ja tuo arabimaisuutta. Kaula on sopivan pitkä ja kaulanliittymiskohta on hyvä. Sivukuvista ei oikein nää poskea, mutta se näyttää vähän isolta. Turpa on liian "laatikkomainen". Toiselta puolelta alahuuli vaikuttaa hiukan vinolta. Randan väritys on todella kaunis ja hyvin toteutettu. Tummennetut kohdat ovat myös erittäin hienosti tehty. Harja on sopivan ohut ja sopii Randalle. Harja olisi kuitenkin paremman näköinen luonnonvalkoisena.
Kouluarvosana: 9 Hinta-arvio: 25-35 €
- Ersvin

Ihana tamma :) Tämmöne taivaanlahja taas! Tässäkin väri hieno. Mitenköhän oot tehny noi korvat? :o Rotuleima todella hyvä, sukupuolileima myös. Silmät ja sieraimet hyvissä paikoissa.
Kouluarvosana: 9½+ :D Hinta-arvio: 35-45€
- ÄssÄ

Se toisi lisää arabimaisuutta, jos pää olisi koverampi. Rotuleima on kuitenkin melko hyvä. Sukupuolileima on hyvä. Kärpäskimo väritys sopii hyvin Randalle ja se tuo omaperäisyyttä. Suu ei ole vinossa, hyvä. Silmät ja sieraimet ovat täydelliset, mutta korvat näyttävät aika litteiltä, mutta ne ovat kuitenkin paljon paremmat näin, kuin että niissä olisi täytettä. Suu on toiselta puolelta puoli milliä avonaisempi kuin toiselta, mutta se ei mitään haittaa. =) Ja kaula voisi olla hieman kaarevampi. Nopeasti katsottuna näyttää täydelliseltä ja sellainen se melkein onkin.
- Kirahvi

Kauniisti ommeltu ja sommiteltu hevonen, jonka värit täsmäävät hyvin kaikkeen. Pää oikein arabille sopiva, tosin voisi olla ehkä aavistuksen sirompi (?), kun ajattelee rotua. Oikealta puolelta oikein siro ja hyvännäköinen, en sitten tiedä onko pää ehkä hieman vinossa kun näyttää vasemmalta jotenkin raskasrakenteisemmalta. Älyttömän kauniit ja hyvin tehdyt korvat, hauska lisäys tuo tumma niiden päässä. Samaten silmät ja sieraimet tarkasti tehdyt ja sommitettu sopiviin paikkoihin. Tuma kohta turvan ja silmien ympärillä sopivan väritykseen. Sukupuolileima ok, tosin itse katsoisin ehkä hieman enemmän oriksi. Pitkä, arabimainen pää tuo plussaa, suu myös ilmeisesti hyvin tehty ja pysyy kiinni, ei lerpota kuten joillain on tapana. Harja pitkä, mutta ehkä hieman tuuhea omaan makuuni. Siististi tehty heppa, varmasti huolella ja ajan kanssa tehty.
- Tepa

Kaunis, tammamainen olemus. Rakenteensa puolesta sopisii hyvin vaikka pelkäksi näyttelypolleksi. Selvästi arabi. Pieni rodulle ominainen siro pää, kaulakin sopivan mittainen. Saisi kuitenkin kaartua kauniimmin, hevonen näyttää kurottelevan eteenpäin. Pään ja kaulan liitoskohta saisi olla kapeampi. Turpa hyvä, huulet hyvän paksuiset. Suu näytti kuitenkin alusta avonaiselta, loppua kohti tiivistyy kuitenkin kiitettävästi. Pää näyttää oikealta ns. "muodokkaammalta" kuin vasen puoli. Sieraimet hyvillä kohdilla ja kauniin muotoiset. Silmistä sama homma, aavistuksen isommat voisisivat olla. Korvat kaartuvat nätisti sisäänpäin ja niiden kiinnitys näyttää siistiltä. Harja näyttää pehmeältä ja hennolta, hyvin tehdyltä! Suoralta näyttää ja ompeleet huolelliset. Väritys vertaansa vailla! Täyttäminen tehty todella tasaisesti ja huolella, tosin joihinkin kohtiin olisi voinut tehdä enemmän muotoja. Kiinnitetty keppiinsä hyvin.
Kouluarvosana: 9+ / 9½ Hinta-arvio: 30-35€
- Solkuntalli