» index
» esittely
» asukkaat


Sivujen sisältö © Kht Scarlet 2007-2015

Hymnin Rainbow

Nimi Hymnin Rainbow Syntynyt 4.6.2001
Kutsumanimi Pommi Omistaja Anna, Kht Scarlet
Rotu risteytysponi Kasvattaja Kht Hymni
Sukupuoli ruuna Tekijä Anna
Väri ja merkit kimo Rekisterinumero -
Säkäkorkeus 143 cm Koulutustaso ko heB, re 130 cm

© Anna © Anna © Anna
Lisää kuvia.

Pommi muutti Scarletiin 2008-2009 vaihteessa. Silloin Pommi oli vielä vähän riehakkaan puoleinen ori, ja se oli tarkoitus myydä pian. Kentällä poni ei osannut käyttäytyä ollenkaan, mutta Pommin isä oli ollut todella lahjakas maastoesteponi, joten päätimme kokeilla, miten Pommi itse suhtautuu maastoesteisiin, eikä sitä tarvinnut katua. Poni keskittyi täysillä rataan ja hyppäsi siinä missä isommatkin ratsut. Pikku hiljaa Pommi oppi käyttäytymään kentälläkin, ja sitä alettiin treenaamaan rataesteillä. Puoli vuotta kului, ja myin Pommin Kht Hymniin. Siellä Pommi ruunattiin, ja se rauhoittui entisestään. Eräänä kesänä Pommin omistaja alkoi suunnitella sen myyntiä ja tarjosi sitä ensin Pommin hoitajalle, jolla oli kuitenkin talli täynnä. Pommi meni yleiseen myyntiin.

Pommi myytiin Kht Rain nimiseen talliin, jossa se ehti asua vain reilu kaksi viikkoa, kunnes se siirtyi takaisin Scarletin omistukseen. Annoin ponin Kht Windhoekin omistajalle, joka kuntoutti Pommin takaisin entiseen kuntoonsa. Asuttuaan vuoden Kht Windhoekissa Pommi annettiin ylläpitoon, jonka aikana sovin Pommin omistajan kanssa, että ylläpidon jälkeen Pommi muuttaa takaisin Kht Scarletiin, ja nyt kun Pommi on tänne palannut, tuskin se enää lähtee.

Yleensä Pommi käyttäytyy täysin moitteettomasti, vaikka joskus sitä tuntuu laiskottavan kovasti ja tällöin poni haluaisi jäädä vain karsinaansa torkkumaan. Yleensä Pommi on kuitenkin pirteä, varsinkin jos mennään maastoon tai hypätään esteitä. Kyllä Pommi kouluakin kulkee, muttei yhtä innokkaasti. Hiukan säikky Pommi on yhä, joten korvahuppua olisi hyvä käyttää ainakin maastoillessa ja kilpailuissa.

Pommi on helppo hoitaa eikä se vaadi minkäänlaisia erikoistoimenpiteitä. Karsinasta se voi olla joskus hiukan vaikea saada pois, varsinkin jos se on juuri syönyt. Hoitopaikalle se tulee kuitenkin ihan kiltisti, kunhan muistaa varoa, että ruuna saattaa lähteä melko helposti kauralaarin suuntaan.. Ulkona hoidettaessa saattaa yrittää maistella ruohoa, jos sellaista on lähettyvillä. Sama juttu taluttaessa, jos Pommi näkee jossain mehevän näköisen ruohotupon, se saattaa lähteä raahaaman hoitajaa sinne. Määrätietoinen hoitaja saa Pommin kuitenkin unohtamaan syömisen.

Muiden hevosten seurassa Pommi osaa käyttäytyä ihan asiallisesti ja se ajautuu harvoin minkäänlaisiin riitoihin. Tunnilla tietysti voi joskus olla hieman pinna kireällä ja liian lähelle tuleva poni voi saada kaviosta naamaansa. Koska Pommia on käytetty paljon myös hieman kokemattomampien ihmisten tuntiratsuna, se on oppinut toimimaan monilla erilaisilla avuilla. Lisäksi se on oppinut turruttamaan kylkensä niin, ettei sitä aina saa pelkällä pohjevoimalla liikkeelle. Joskus tuntuu jopa, ettei edes raippa riitä. Jos ratsastaja osaa käyttää kättä ja pohjetta harkitusti, toimii Pommikin huomaamattoman pienillä avuilla.

Sukutaulu

isä What Is Love ii M.T. Lantti
ie Gallouws Humor
emä Lotte ei TO
ee TT

Jälkeläiset

Sukupuoli Nimi Syntynyt Isä/Emä
skp nimi 0000 e.
skp nimi 0000 e.

Kilpailut

PVM Kutsu Paikka Luokka Sijoitus
8.10. kutsu Kht Windna puomi-20 cm 3/?
8.10. kutsu Kht Windna 30-50 cm ?/?

Arvostelut

-