» index
» esittely
» asukkaat


Sivujen sisältö © Kht Scarlet 2007-2015

Kep Mva Fn Paper Cut WINDNA

Nimi Paper Cut WINDNA Syntynyt 17.5.2007
Kutsumanimi Papru Omistaja Anna, Kht Scarlet
Rotu welsh part bred Kasvattaja Alisa, Kht Windna
Sukupuoli tamma Tekijä Anna
Väri ja merkit voikko Rekisterinumero SKPR-49
Säkäkorkeus 138 cm Koulutustaso ko heA re 100 cm

© Anna © Anna © Anna
Lisää kuvia.

Papru on reipas ja menee helposti eteenpäin ja varsinkin ravatessa askel muuttuu helposti tikittäväksi, jos ratsastaja ei muista käyttää ohjia siinä missä pohkeitakin. Suussa tulee pitää kokoajan tasainen tuntuma ja ohjia tulee käyttää aktiivisesti, kuitenkaan hevosta turruttamatta, jotta Papru kulkee kunnolla. Ohjista ei tarvitse silti vetää kokoaikaa, riittää, että käytät apuja hienovaraisesti. Tämä täytyy myös muistaa laukannostossa, sillä liika eteenajaminen saa Paprun ryntäämään laukkaan kiitoravin kautta, eikä kunnon nostoa tule. Muutama puolipidäte pitää ponin aisoissa. Jos hitaampaan askellajiin siirtymistä ei tee kunnolla, Papru siirtyy siihen takaisin heti kun ratsastaja lopettaa siirtymisen työstämisen. Selkeillä ja päättäväisillä avuilla poni tekee siirtymisen loppuun. Esteitä Papru ei aina malttaisi kunnolla hypätä, varsinkin jos ne ovat niin pieniä, että niiden yli pystyy astua. Tarpeeksi hillityssä vauhdissa Papru hyppää kauniisti.

Tarhasta hakiessa kääntää itsensä alkuun pois päin, mutta jos ei anna periksi, niin Papru antaa helposti kiinni. Taluttaessa pysähtelee vähän väliä koetellen näin taluttajan hermoja. Hoitaessa pakko laittaa kiinni, lähtee muuteen käytävälle harhailemaan. Karsinaan ja tarhaan viedessä pitää olla varovainen, ettei poni tule portista ennen kuin ehdit itse ulos. Melko helppo varustaa, suitsiessa saattaa painaa päätään alaspäin tai muuten kiemurrella, mutta ei tee tätä yleensä paria kertaa enempää.

Sukutaulu

isä Quentiin Frey ii AP Sledgehammer
ie Wilmagumman
emä Lovephobia ei Destroy Your Dreams v.d Kadvill
ee Craydon Bright Bread

Jälkeläiset

Sukupuoli Nimi Syntynyt Isä
skp nimi 0000 isä
skp nimi 0000 isä

Kilpailut

PVM Kutsu Paikka Luokka Sijoitus
16.6. kutsu url tammat 3/5, irtoSERT, JS
29.6. kutsu url kangastammat 1/9, MVA-sert, JS
27.7. kutsu url ponitammat 1/8, MVA-sert, JS
16.9. kutsu url ponitammat 1/11, MVA-sert, JS

Arvonimet: 4xJS, 1xirtoSERT, 3xMVA-sert, 1xBIS1, 2xBIS2, 2xLKV1

Arvostelut

Rotuleima on kohtalainen, aika paksu pää ja kaula welsh part bred'ille. Sukupuolileima on hyvä, mutta pään ja kaulan liittymä on aika raskas tammalle. Turpa saisi olla vielä sirompi, eikä leuan kohdaltakaan tarvitsisi olla noin paksu. Kaulan ja pään liittymä on turhan leveä, lopusta kaula on sopivan paksuinen. Pituudeltaan kaula on juuri sopiva. Sieraimet ovat erittäin hyvät ja hyvällä kohtaa, silmät ovat hyvällä kohtaa, mutta ehkä hiukan liian isot omaan makuuni, ja niiden valopilkku voisi olla hieman keskemmällä. Korvat ovat liian isot tälle rodulle, mutta ne ovat söpöt ja hyvän muotoiset. Ne voisivat olla kuitenkin hieman taaempana. Harja on oikein hyvä ja sopii karvan väriin hyvin. Poni vaikuttaa kaiken kaikkiaan siististi tehdyltä ja suoralta, ja kangas on aivan ihanaa.
- Falle<3

Paprun sukupuolileima on todella hyvä. Ei olisi voinutkaan olla muu kuin tamma. Rotuleima hyvä. Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen joku Welch.. Silmät ihanat, eloisat ja ponimaiset. Sieraimet oikealla paikalla ja hyvän kokoiset/muotoiset. Suu sopivan pitkä, ja kiinni. Korvat näyttävät olevan hyvin kiinni, voisivat omaanmakuun olla vähäsen lyhyemmät, mutta kaartuvat suloisesti sisäänpäin. Kaula sopivan pitkä ja paksu. Harja hyvän mittainen ja paksuus näyttää sopivalta. Papru näyttää suoralta. Todella suloinen ponimus.
Kouluarvosana: 9½ Hinta-arvio: 25-35€
- Sofia

Reippaan näköinen neiti. Todella ponimainen ja ehkä jopa hieman jykevä, joka on toisaalta hyvin hevosmaista puolta ilmentävä, mutta jollain tapaa ihan vähän ylimenevää emälinjan sirouden vuoksi. Leuka on hyvä ja sopivasti erottuva, joskin kaulan ja pään liittymä kohta voisi olla hitusen syvempi ja terävämpi. Jatkettaessa pään alalinjaa, huomaa, että se ei etene ihan samansuuntaisesti ylälinjan kanssa, mikä on vähän häiritsevää. Suu jälleen hyvän pituinen ja sopii ponille erinomaisesti, tähän en edes kaipaisi alahuuleen lisää kokoa. Ylähuuli hyvä ja pyöreä. Sieraimet hyvän kokoiset ja muotoiset, mutta voisivat olla alempana. Silmät hyvänkokoiset ja muotoiset, sekä hyvällä kohtaa. Korva tuhan isot, mutta siistit ja hyvällä kohtaa nämäkin. Niska tammalle ehkä htusen massiivinen ja paksu. Samaten kaula voisi olla vähän muodokkaampi, ainakin alaosasta. Harja hyvän pituinen ja mukavan pörröinen ponille.
Kouluarvosana: 8+ Hinta-arvio: 20€ (Materiaalin huomioon ottaen 25€)
- Rousku

Sukupuolileima erinomainen, rotuleima kiitettävä. Pää kivan ponimainen, mutta ehkä aavistuksen raskas welsh part brediksi. Silmät kauniin muotoiset ja sopivan kokoiset. Oikeilla paikoillaan myös. Valopilkut hyvät. Korvat hieman isot, mutteivät häiritsevästi. Korvien muoto on hyvä. Sieraimet oikean kokoiset ja muotoiset. Sieraimet myös oikealla paikallaan. Suu sopivan pituinen ja suora. Harja hyvän pituinen ja harjan väri sopii Paprulle. Kaula sopivan putuinen ja paksuinen. Todella nätti ja viehättäva ponineiti.
Kouluarvosana: 9 Hinta-arvio: 20-35 €
- Tilde

Sopusuhtainen pää, hyvä poni- ja tammaleima.
- Alisa (näyttelyt)