» index
» esittely
» asukkaat


Sivujen sisältö © Kht Scarlet 2007-2015

Kep Mva Fn KK Extraordinary

Nimi KK Extraordinary Syntynyt 13.06.1999, FIN
Kutsumanimi Extra Omistaja Anna, Kht Scarlet
Rotu shetlanninponi Kasvattaja Kht Kuusenkerkkä
Sukupuoli tamma Tekijä Anna
Väri ja merkit rautiaankirjava Rekisterinumero SKP-2297
Säkäkorkeus 100 cm Koulutustaso ko heA, re 60 cm

© Anna © Anna © Anna
Lisää kuvia.
Vipsu piirsi Extrasta tämän upean kuvan palkinnoksi nly-sijoituksesta.

Mukavan energinen pikkuponi, kokemattomalle ratsastajelle loistava ratsu, mutta Extralla on paljon annettavaa myös osaavalle ratsastajalle. Hyppää mahtavalla asenteella, kieltää todella harvoin ja koittaa päästä yli vaikka este olisikin kaksi kertaa tamman kokoinen. Jalkoihin kolahtavat puomit eivät Extraa lannista, on joka kerta yhtä innokas yrittämään uudelleen. Muutaman ylityksen jälkeen alkaa helposti innostua jo liiankin paljon ja ratsastajalla voi olla hiukan työtä ponin pitelemisessä. Koulua kulkee hyvin, laukassa saattaa alkaa hiukan hosua, mutta kun ratsastaja vaatii Extraa keskittymään, alkaa taas sujua. Maastossa laukatessa pienimpänä ponina jää lähes aina muista jälkeen, mutta ei anna tämän häiritä itseään. Tarhasta helppo ottaa kiinni, tulee usein vastaan ja antaa laittaa riimun päähän, mutta taluttaessa koittaa aina kävellä taluttajan eteen ja ongelmia tulee varsinkin talliin viedessä, joten naru kannattaa pitää aika lyhyenä ja taluttajan pysyä tarkkana.

Sukutaulu

isä ii
ie
emä Kuusenkerkän Metsätähti ei KK Glow In The Dark
ee KK Pretty Demon

Jälkeläiset

Sukupuoli Nimi Syntynyt Isä
skp nimi 0000 i.
skp nimi 0000 i.

Kilpailut

PVM Kutsu Paikka Luokka Sijoitus
2.11. kutsu URL kangasponitammat 2/8, LKV2, irtoSERT, JS
26.11 kutsu URL shetlanninponit 2/7, LKV2, irtoSERT, JS
26.11. kutsu URL ponit 2/8
25.12. kutsu URL ponitammat 1/9, LKV1, BIS4, JS, MVA-sert
20.2. kutsu URL tammat 1/9, LKV1, BIS2, JS, MVA-sert

Arvonimet: 4xJS, 2xirtoSERT, 2xMVA-sert, 2xLKV2, 2xLKV1, 1xBIS2, 1xBIS4

Arvostelut

Kokonaisuudessaan hurmaava pikkuponi. Hevosessa on käytetty ihastuttavia materiaaleja, ja se on ommeltu siististi. Suu on hieman vino, mutta se tuo oivallisesti persoonallisuutta tähän tammaan! Ei miinusta. Ponilla on erinomainen sukupuolileima. En saa ponista muuta kuin tamman näkisen. Hyvä! Rotuleima osuu myös erittäin hyvin kohdilleen. lyhyt rodunomainen pää ja tukevahko, lihaksikas kaula. Sellvä shetlanninponi! Korvat ovat sopusuhtaiset, mutta rodulle ominaisesti hieman pienemmät. Tämä ei kuitenkaan haittaa. Oikein söpöt ja samaan suuntaan osottavat korjat. Ei 'rehota' minne sattuu. Sieraimet voisivat olla hitusen alempana, mutta oikean kokoiset, ja kivan väriset. Silmät ovan myös hyvän kokoiset, mutta edestä katsottuna oikean puoleinen silmä näyttäisi olevan hieman alempana. Ei haittaavaa. Harja on hieno, tuuhea ja rodunomainen. Yleisolemukseltaan rodunomainen, ihastuttava tamma.
Kouluarvosana: 9+ Hinta-arvio: n. 20 e
- Miltsu

Yleisestä näkökulmasta super suloinen poni(Lemppari). Suu hyvän suora ja syvä. Sieraimet ehkä hitusen edessä, mutta ei paljoakaan. Silmät hyvissä kohdissa ja hyvän kokiset. Korvat sopivan kokoiset ja sopivissa kohdissa. Kaula on turpaan verrattuna hyvän pituinen. Harja on todella hyvä ja tuuhea. Harjassa on myös hyvin käytetty kahtaväriä, kosta tulee paljon plussaa. Rotu todella hyvin kohdalla ja läiskiä on tarpeeksi.
Kouluarvosana: 10- Hinta-arvio: 25-35€
- MegaTiuku

Voi pientä söpöläistää! <3 Erittäin hyvä väri tammalle ja tämäkin söpö kangas! Korvat olet saanut tehtyä hyvin, ne ei ole semmoiset epämuodostuneet. Rotuleima erinomainen, tämä näyttää ihan shetulta, sukupuolileima mahtavaa! Tässäkin silmät ja sieraimet hyvissä paikoissa. Yleisolemukseltaan Miltsu sanoin rodunomainen, ihastuttava tamma! :)
Kouluarvosana: 10 Hinta-arvio: 20-35€
- ÄssÄ

Sukupuoli sopi tosi hyvin ponin ulko muotoon. Se ei voisi olla ruuna/ori. Myös rotu sopii täydellisesti ponille. Pään ja kaulan siirtymä hyvä. Suu tulee ehkä liian pitkälle päätä. Tai ponin pää on lyhyt. Kaula päähän verrattuna sopivan pitkä. Silmät ehkä vähän alhaalla. Sieraimet sopivassa kohtaa. Ruskea on sopiva väri sieraimiin. Korvat 'uppuovat' hyvin ponin päähän. Harja sopivan tuuhea ja hyvin kiinitetyltä näyttää.
Kouluarvosana: 8+ Hinta-arvio: 20-25€
- Vipsu